Byråd Bakke åpner for å utsette Nordhordlandstunnelen

Byråd for samferdsel i Bergen Kommune, Thor Haakon Bakke, åpner for å utsette Nordhordlandstunnelen for å bøte på milliardsprekken på bybanen

(f.v.) Byråd Thor Haakon Bakke (MDG) og Fylkesordfører Jon Askeland (Sp). Foto: Bergens Tidende / Tobias Schildmann Mandt (BT ARKIV)

I en sak i Bergens Tidende mandag 29. august åpner byråd for samferdsel i Bergen Kommune, Thor Haakon Bakke for å utsette Nordhordlandstunnelen for å dekke inn milliardsprekken i byggingen av bybanen. Vestnorsk Transportarbeiderforening er skeptisk.

– Transporten er opptatt av å komme i gang med byggingen av hele ringveg øst. Når man først har landet på dette alternativet haster det med å komme i gang, slik at ikke Nordhordlandstunnelen blir trenert og Vågsbotn – Fjøsanger lagt i en skuff. Våre sjåfører har hjertet i halsen gjennom skolevegen Hylkje, og mistrives gjennom grimesvingene hver dag. Det har de også gjort i 20 år allerede, sier leder Eirik Svensson.

Vil kutte i en rekke prosjekter

I saken lister byråden opp en rekke prosjekter han mener kan kuttes i for å dekke inn milliardsprekken. Deriblant Nordhordlandstunnelen og ringveg øst. Han mener at det vil være akseptabelt å utsette byggingen av veien for å dekke inn sprekken.

– Våre folk starter dagen slik at andre kan komme seg på jobb, få morgenleveringen sin, eller pakker på kontoret. Vi kan ikke ta buss, eller bane til jobb som alle andre. Det er vi som kjører den første. Vi er derimot både byens og fylkets desidert største vegbruker, og vi har sagt et rungende ja til hele ringveg øst fra Nordhordland til Vågsbotn, via Arna og til Fjøsanger. Og det haster, avslutter Svensson.

Vestnorsk Transportarbeiderforening har vedtatt på årsmøtet 2022 at vi ønsker hele ringveg øst bygget snarest mulig.

Ikke medlem? Les mer her

Legg inn en kommentar