Stor fare for streik i pakke- og varelevering fra onsdag – netthandelen blir rammet.

Stor streikefare i havn og spedisjon. Bildet viser en terminalarbeider på truck.
Foto: Roy Ervin Solstad

Pressemelding 19. august 2022 fra Fellesforbundet Vestnorsk Transportarbeiderforening ifm mulig streik i havn og spedisjonsbransjen.

Tirsdag 23. august skal partene i havne- og spedisjonsbransjen mekle i årets lønnsoppgjør. En rekke kompliserte saker på bordet i tillegg til at arbeidsgiverne ikke vil gi lønnstillegg i tråd med frontfagsrammen gjør at streikefaren er stor.

I Bergensområdet vil alle avdelingene til PostNord og Schenker bli tatt ut. I tillegg vil også flere av selskapene som betjener skip på Dokken bli tatt ut i streik. Dette betyr at det både vil være vanskelig å få varer kjørt ut fra havnen, men også at store deler av netthandelen vil stoppe opp.

Vi har stått på, nå må vi også få

– Vi er jo ikke urimelige. I en tid med helt enorme prisøkninger i samfunnet er det helt nødvendig at de ansatte i havnene, på lagrene og terminalene i det minste får like mye som frontfaget, og som andre grupper i samfunnet. Vi forholder oss til rammen, men her er det snakk om at arbeidsgiverne ikke vil gi i nærheten en gang, sier leder for Vestnorsk Transportarbeiderforening Eirik Svensson.

Vi vil jo helst ikke gå i streik, men vi er nødt til å ha til smør på skiva og går ut når vi tvinges til det, fortsetter han.

– Jeg minner gjerne om at dette er bransjer som har raket inn penger, og gått så det griner gjennom hele pandemien. Den jevne nordmann har bestilt varer på nett som aldri før, og folkene i bransjen har jobbet og svettet på. At arbeidsgiverne nå ikke er villig til å gi et tillegg i tråd med frontfaget vil jo bety at disse bransjene må gå enda mer ned i kjøpekraft enn resten av Norge. Det syntes jeg er helt urimelig, avslutter han.

En eventuell streik vil få oppstart onsdag 24. august klokken 06:00.

Les også: Økt streikefare i havn og spedisjon!

Legg inn en kommentar