Transporten med full støtte til klubben på Bertel O. Steen Bergen!

Transporten stilte opp med tillitsvalgte fra buss, taxi, lager, havn, spedisjon og miljø. Foto: Eirik Svensson
Transporten stilte opp med tillitsvalgte fra buss, taxi, lager, havn, spedisjon og miljø. Foto: Eirik Svensson
Transporten stilte mannsterke opp med tillitsvalgte og fanen i spissen for å vise støtte til klubben på Bertel O. Steen.

Som vi i transporten tidligere har skrevet om så har klubben ved BOS Bergen vært ute i gå-sakte-aksjon siden 27. juli for et rettferdig lønnsoppgjør lokalt. Der hvor bedriften har gått med overskudd i 100-millionersklassen over flere år, nekter de å komme klubben i møte med deres rettmessige andel av kaken. Derfor har klubben ved BOS Bergen tatt i bruk en tariffestet aksjonsform som heter gå-sakte-aksjon. Dette innebærer at de ansatte jobber i 45% hastighet, mens bedriftens motsvar er å betale 45% lønn.

Resultatet er at bedriftens evne til å gjennomføre sine oppdrag blir betydelig svekket. Dette er et viktig våpen for at klubben skal få igjennom sine rettmessige krav. Klubben og arbeidstakerne står på hver eneste dag for å skape det store millionoverskuddet, da er det riktig at de også skal ha sin del av det.

Fagforeningen for transporten støtter de aksjonerende 100%, og krever at bedriften kommer klubben i møte.

For oss i transporten er det viktig å støtte opp om andre fagorganiserte som er i konflikt. Enten det dreier seg om streik, eller andre lovlige aksjoner. De som våger å ta kampen skal aldri ta den alene, og deres seier vil bidra til å dra opp vårt lønnsnivå også. Derfor stiller transporten alltid opp på denne typen aksjoner, sammen med LO-familien.

Til stede var store deler av LO-familien for å vise sin støtte til de aksjonerende. Vi i transporten stod sammen med de andre innenfor synsfeltet til ledelsen. Alle apeller kom på høyttaler. Det var ingen tvil om at ledelsen fikk høre fra oss.

Ikke medlem enda? Meld deg inn her

Se flere bilder fra aksjonen på LO Bergen og omland sin facebook-side