Taxireformen: 60% økning i løyver i Vestland

Situasjonen for drosjesjåfører begynner å bli prekær. Enorm økning i løyver i Vestland, mens passasjergrunnlaget står i ro

Foto: Bergensavisen / Martin Hjellestad

Taxireformen går sin skjeve gang, med hele 60% økning i løyver i Vestland. Taxisjåfører gir opp, og sliter med å tjene til livets opphold.

Les hele saken hos Bergensavisen

Transporten har advart mot reformen helt siden den ble annonsert, og vist til at den ville føre til at løyveantallet gikk opp, mens kundegrunnlaget ble det samme. Nå viser fakta i ettertid at transporten fikk rett.

– Dette har vi sagt hele veien. Det blir ikke mer kake selv om flere vil spise. Nå trenger vi at denne reformen stanses, og reverseres, sier leder Eirik Svensson.

I midlertid er noe av det vanskeligste på bordet hos Samferdselsdepartementet spørsmålet om løyveantallsbegrensning. Dette var det nemlig ESA – kontrollorganet til EU – som satt foten ned for.

– Når man sier at man skal reversere taxireformen, så er det jo nettopp løyveantallsbegrensning som er selve fotfestet for en seriøs næring, sier Svensson. Den hindrer at useriøse og kriminelle får etablere seg, og sikrer en bunnplanke i bransjen.