Medlemsfordel: Personlig økonomisk rådgivning

I økonomisk vanskelige tider kan det være vanskelig å vite hvor eller hvordan man skal spare for å holde seg ovenpå. LO har lang tradisjon for å ta vare på medlemmene i vanskelige økonomiske situasjoner gjennom LOfavør.

Bildet viser norske penger på et bord
Foto: Gorm Kallestad / NTB via E24

Mange av oss må gjøre noen grep i privatøkonomien nå – med høye priser på strøm, drivstoff og mat, og en rente som stiger raskt. Er du usikker på hva du kan gjøre for å få kostnadene dine ned? LO har lang tradisjon for å ta vare på medlemmene i vanskelige økonomiske situasjoner gjennom LOfavør.

LOfavørkomitéen er bredtsammensatt av tillitsvalgte fra de forskjellige forbundene i LO, og de arbeider med medlemsfordeler, tilbud og banktjenester på vegne av medlemmer.

Vår hovedoppgave er alltid å arbeide for bedrede lønns- og arbeidsvilkår. Både gjennom tariffoppgjør, bistand i lokale forhandlinger, og politisk. Likevel vil det noen ganger melde seg tyngre økonomiske tider enn ellers.

Nå er det blitt økonomisk vanskelige tider, og mange medlemmer sliter med å få endene til å møtes. Langt flere kommer til å få det trangere økonomisk fremover. Regjeringen sier vi må forberede oss på tøffere tider. Mange har allerede begynt å kutte ned på forbruk, andre har ikke så mye å kutte.

– Er du usikker på hvordan du skal håndtere økonomien fremover, anbefaler jeg deg å ta kontakt med banken din, sier Terje O. Olsson i LOs ledelse. De kan hjelpe med å gå igjennom økonomien din for å se om det finnes løsninger som kan få de månedlige utgiftene ned.

Det finnes muligheter

Vår samarbeidspartner SpareBank 1 hjelper medlemmer som ønsker det med en gjennomgang av hele økonomien sin, for å se hvilke grep en kan ta for å få ned de månedlige utgiftene fremover.

Du kan finne nummer, chatte eller booke møte med en rådgiver direkte på Sparebank1 sine nettsider

Kanskje kan du få avdragsfrihet på boliglånet ditt en periode? Eller kanskje binde renten (fastrente)? Kanskje har du mulighet til å refinansiere boliglånet ditt? Kanskje kan du kvitte deg med dyre forbrukslån eller kredittkortgjeld med høye renter, og heller betale ned disse ved å øke boliglånet ditt til en langt lavere rente?

Personlig rådgivning gjennom LOfavør

– Gjennom LOfavør har du tilgang til personlig økonomisk rådgivning hos dyktige rådgivere i SpareBank 1. Rådgiverne er innstilt på å finne tilpassede løsninger for medlemmer som kommer i en vanskelig økonomisk situasjon. Bankene ønsker å hjelpe, og anbefaler å ta kontakt så tidlig som mulig, før de økonomiske problemene vokser og føles uhåndterlige, avslutter Olsson.

Les mer om medlemsfordeler hos LOfavør

eller

På våre nettsider