Gjennomslag for transporten – K5 inn i statsbudsjettet!

Mandag kveld ble forhandlingene om statsbudsjett for 2023 avsluttet. Da ble det klart at K5 Arna – Voss var inntatt i budsjettet, og at fremdriften fortsetter. Det er en stor seier for Vestnorsk Transportarbeiderforening.

Bildet viser et tog på strekningen Arna - Voss
Foto: Bergens Tidende/Rune Sævig

BT rapporterer at SV sikret K5 Arna – Voss inn igjen i statsbudsjettet etter lang tids forhandling om statsbudsjett for 2023. Dette ble klart mandag kveld.

For transporten er dette en gigantseier, etter lang tids hardt arbeid. Vestnorsk Transportarbeiderforening har jobbet med denne saken for medlemmene, og hatt møter med flere politiske partier for å sikre at disse forstår viktigheten av denne strekningen. Transporten stilte også opp i konvoi for strekningen, for å stille oss skulder til skulder sammen med de som bor langs strekningen og vise at dette er et viktig krav.

Les mer om deltakelsen vår i konvoien her

Transporten er opptatt av at våre medlemmer skal ha en trykk og sikker hverdag på jobb, og for sjåførgruppene betyr dette at slike strekk må sikres. For lagre og terminal betyr jernbanedelen mer stabile jernbaneleveranser, og mindre usikkerhet i skiftordninger.

«I fellesskap kan vi flytte fjell, og nå er det bare resten igjen».

Legg inn en kommentar