Om oss

Vestnorsk Transportarbeiderforening er fagforeningen for transportbransjen. Vi er for deg som kjører buss, lastebil, bil eller sykkel. Lager- terminal- og logistikkarbeidere, miljøarbeider og alle andre som jobber i transporten hører hjemme hos oss.

Vi er en demokratisk, partipolitisk uavhengig medlemsorganisasjon under Fellesforbundets paraply, med om lag 2300 medlemmer. Foreningen ble stiftet 24. november 2001, men har sine røtter tilbake til 1894.

Den første foreningen som senere skulle bli til Vestnorsk Transportarbeiderforening, ble stiftet i november 1894 og het Sandviken Arbeiderforening. De slo seg sammen med Bergen Lagerarbeideres forening, og dannet Bergens Transportarbeiderforening. Senere kom Bergen og omegn Bussarbeiderforening, som ble slått sammen med Hordaland Transportarbeiderforening. Da Haugesund og omegn Transportarbeiderforening og Hardanger Transportarbeiderforening til slutt kom inn, ble vi til Vestnorsk Transportarbeiderforening, som vi fremdeles er i dag.

Vårt mål er å jobbe for at medlemmene får rettferdig lønn, gode pensjoner og trygge arbeidsplasser. Vi bidrar til å skape et godt organisert arbeidsliv noe som er en viktig fordel for samfunnet, bedriften og for den enkelte. Med i medlemskapet ditt får du gode forsikringsordninger og andre medlemsfordeler gjennom LOfavør. Vår felles styrke gir medlemmene en stemme overfor politiske myndigheter.

Vi er en avdeling i Fellesforbundet og organiserer innenfor alle transportyrker: transport, gods, miljø, buss, grossist, olje, havn, spedisjon, taxi, bud, mobilkran og avis

Vi organiserer i gamle Hordaland, og Haugalandet.